ArtImaging - What is giclée
 

Ce este Giclée ?

Obține efectul unei opere de artă originale și împărtășește arta ta cu lumea întreagăDe ce Giclée este cea mai bună opțiune dacă originalul nu este accesibil sau disponibil ?

Giclée (ji-clee) este o tehnică avansată de imprimare artistică pentru reproducerile digitale de artă. Nivelul de calitate pe care îl poate atinge procesul de imprimare Giclée permite ca diferența dintre opera de artă originală și reproducere să fie insesizabilă. Reproducerile de înaltă calitate realizate în tehnica Giclée sunt acceptate la scară largă de galerii, muzee și colecționari privați. Totuși, calitatea imprimării artistice în stil Giclée variază la fel de mult ca și arta însăși, așa că fiți selectiv și exigent în a selecționa studioul dumneavoastra de imprimare.

Există diferențe intre technica de imprimare comercială și Gicleé ?

Un print digital comercial nu va prezenta aceeași calitate și atribute ca un print digital Giclée. Printurile artistice realizate în tehnica Giclée sunt imprimate, în mod characteristic, cu pigmenți de cerneală la o rezoluție mai mare decât a unui print digital normal. Calitatea capturii artei originale este de asemenea un factor decisiv în acceptarea finală a unei reproduceri de artă Giclée. Materialele folosite în tehnica Giclée au valoare archivabilă și sunt tratate cu un strat de protecție special pentru  lungirea duratei de viață, spre deosebire de printul digital obișnuit care nu primește protecție suplimentară.


What is Giclée_StarChart2 


Cum se diferențiază un Giclée de un print tradițional sau o litografie ?

Calitatea imprimării artistice în tehnica Giclée este caracterizată prin redarea imaginii și a tonurilor de culoare intr-un mod fluid, fără „puncte”, comparativ cu metodele tradiționale de imprimare care se bazează pe tipărirea pixelilor pentru a reproduce culorile. Prin imprimarea clasică, pe tipar offset, “punctele” sunt vizibile cu ochiul liber - evident, technica Giclée fiind "dotless" este preferabilă pentru reproducerea de artă.

De obicei, tiparele clasice offset impun restricții în ceea ce privește suporturile de imprimare, acestea fiind de obicei diferite de suportul original pe care a fost creată opera – mai ales când e vorba de reproduceri ale uleiurilor pe pânză. Procesul Giclée permite reproducerea practic pe același tip de suport ca si opera originală, indiferent că este vorba de pictură pe pânză, acuarelă pe hârtie sau alte hârtii artistice speciale. Rezultatul este o reproducere fidelă a operei originale.

 

Printurile iși pierd intensitatea de-a lungul timpului, dar Giclée-urile ?

Reproducerile Giclée museum-quality sunt recunoscute ca fiind „cel mai bun lucru după original” și pot fi găsite în cele mai renumite muzee și galerii de artă din lume. Există anumite clasificări de permanență pentru diferitele combinație de cerneală și suport folosite în procesul de imprimare artistică Giclée.

Studiile realizate de Wilhelm Imaging Research despre clasificările de permanență sunt oferite publicului si descriu speranța de viață pentru diferite combinații de cerneală și suport folosite în tehnica de imprimare Giclée . Conform acestor clasificări, reproducerile noastre Giclée oferă o stabilitate a imaginii de peste 80 ani datorită folosirii exclusive a pigmenților de cerneală Canon PRO, a suportului fără acid și a soluțiior  de laminare ce oferă protecție UV de înaltă calitate.

 Vrem să vă gândiți la noi ca la un partenerl de afaceri și să considerați studioul nostru ca o extensie a studioului dumneavoastra.

Din punctul nostru de vedere, suntem pregătiți să ne angajăm într-o relație bazată pe încredere reciprocă!

 

Contactați-ne la: +40 736 767502 sau folosiți Contact form